Vatikánský chléb

14 5
2012

Tak mi domů docestoval spam v podobě vatikánského chleba štěstí.

Dostala jsem kus těsta a návod jak se o něj starat, co kdy přidat, kdy míchat a kdy nemíchat a jak péct.

V průvodním dopise se píše, že „Vatikánský chléb štěstí můžete jíst kdykoliv, avšak péct ho můžete jen jednou za život.

Chléb přinese štěstí celé rodině a tomu, kdo se o těsto celý týden staral, splní velké přání.“

Za pokus to stojí, když už nic jiného, bude v neděli dobříčko ke kávičce. Tedy pokud dodržím postup a dílo se podaří.

Již první den se ukázalo, že moje obavy, zda mi „to“ nechcípne, byly na místě. Nejradši mám totiž recepty „všechno důkladně promíchej v jedné míse a hoď na plech“. Ještě nikdy jsem netvořila nic podobného, každý den se přihazuje a přihazuje… (ještě že se z druhé strany nemusí ujídat :)))

Měla jsem si vyrobit vlaječku „Mysli na mě!“ a ještě si dát upozornění do telefonu, protože jsem si vážně vzpomněla vždycky až večer.

Nicméně jsme se společnými silami dobrali až do soboty, kdy se těsto dělí na čtyři části, přičemž tři máte někomu darovat. Ale komu? První kdo mě napadl byla moje moldavská sousedka, ale jako kdyby zrovna v tu chvíli zapomněla česky a nerozuměla mi ani slovo ;) No počkej, příště, až budeš chtít, abych já ochutnala tvoje palačinky a koláče a svíčkovou a boršč a závitky… tak to já je teda ochutnám!

Nakonec se mi podařilo všechny díly udat a dokonce je roztrousit do vzdálenosti 150 km. Na kynutí (všeho druhu) je tam určitě lepší podnebí, jen doufám, že další díly nebudou s vysokohorskou přirážkou.

A jak to dopadlo? No, už jste někdy pekli jablkový koláč a ořechama? Přesně tak nám Vatikánský chléb chutnal.

P.S. A už jste někdy pekli jablkový koláč s ořechama a zapomněli na přihodit do těsta vejce?

   
Autorka:


Komentářů: 3 k článku Vatikánský chléb

Avatar

Romana

18.5.2012 at 16:31

Doufám, že ke mně tento spam nedorazí!
Týden myslet na to, že každý den musím něco udělat… už tak musím myslet na jiných 20 věcí :-)

Avatar

Honza

17.2.2014 at 05:07

Těsto doputovalo taky k nám, tak jsem googlil a narazil na tyto stránky a humorný popis, co s těstem. Díky. A vajíčka si jdu položit hned vedle mísy. Zoufalý tatínek :-)

Avatar

Tulajda

24.3.2014 at 21:59

Paní Petrová, váš článek je obrazem vaší osoby – směšný…Pokud jste to vše udělala podle receptu, měla byste mít upečenou dobrou „buchtu“, no slovo chleba asi není na místě. Ale není mi jasné, proč to všechno jste tak zepsula, péče o těsto každý den není náročná a vy jste to jenom zesměšnila. Podle celého vašeho příspěvku usuzuji, že se tady jenom předvádíte, a v životě jste neslyšela třeba o tom, jak se peče opravdový chleba, a ten dobrý, kdy se musí udělat kvásek a pak to trvá opravdu nějakou dobu, než se od první přípravy může chleba upéct. No udělala jste si tím psaním tady dobře, ale já si udělala ten avizovaný spam a naše chuťové buňky se povznesly i nad tímhletím blábolem, co jste napsala. Takže držím palce do dalších kritik něčeho, čemu vůbec nerozumíte :-O

Komentáře

top