Nikdy bychom nestrpeli, aby nase deti zarlily!
Prirozeny pocit"Nikdy bychom nestrpeli, aby nase deti zarlily!" Tyto vety slychavame od rodicu casto. Lze se vsak detske ..
Patříte k lidem, v jejichž kuchyni se dvířka mikrovlnky netrhnou? Nebo vás jídlo z mikrovlnky děsí? Jsou mikrovlnky opravdu tak nebezpečné, když se doposud ve velkém prodávají a téměř v žádné domácnosti nechybějí? Jak je to se škodlivostí jídel z mikrovlnek?
Mikrovlnka v mžiku ohřeje, co je třeba, šetří energii, protože ohřívá rovnou potravinu a není třeba ohřívat ještě olej na smažení nebo vodu při vaření atd. Díky krátkosti ohřevu se neztratí z potravy tolik živin, vitaminů a minerálů, škodlivé mikroorganismy a bakterie, jež nejraději bují při teplotách od 5 do 60 °C naopak nemají šanci. Díky kratší době přípravy nedochází k vysoušení pokrmů nebo jejich rozpadu, co víc si přát?
Obavy o zdraví
A přesto v současné době mikrovlnka čelí vážným obviněním…Když se totiž nepoužívá správně, může ohrožovat naše zdraví… Jak? Běžným typem nebezpečí jsou přepálená jídla, popáleniny či opařeniny z unikající páry… Jenže také možné ozáření, radiace, vznik rakovinotvorných látek? Mikrovlnné trouby předávají molekulám vlnění, které se nikde jinde v přírodě nevyskytuje a není tedy vlastní ani lidskému tělu. Existují domněnky, že tato nepřirozená energie se v organismu musí nějak vyzářit a může způsobit velké škody, pokud mikrovlnka nepracuje správně a nebo je nějak poškozena.
Změny struktury potravin?
Je možné, že mikrovlnné záření kromě „ohřívání“ dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc? Mikrovlny jsou jednou z forem elektromagnetické energie, která dokáže rozkmitat molekuly vody a tuku. Zmítání molekul přímo uvnitř jídla vyvolá třecí teplo, které ho vaří zevnitř. Násilím vyvolané molekulární tření naruší a mění strukturu okolních molekul. Výzkumy ukazují, že po požití jídla uvařeného v mikrovlnné troubě byly zjištěny změny, které zahrnovaly snížení hodnot hemoglobinu a cholesterolu a zřetelnější krátkodobý nárůst bílých krvinek… Přidávají se obžaloby mikrovlnek ohledně zvýšení krevního tlaku, mozkových poškození, přes nepoužitelnost některých vitaminů, až po emoční nestabilitu a poruchy paměti.
Jisté je, že ani neškodnost tak často používaných mobilních telefonů není zcela jistá a hodně věcí ukáže až čas. Pravdou je, že úplně přirozené mikrovlny nejsou. Kdybyste totiž ohřívali v mikrovlnce 30-60 minut bramboru, bude po vyndání zvenku vypadat jako téměř nedotčená, ale uvnitř z ní zbude pouze žhavý uhlík.
Mikrovlnka nemusí být nepřítelem… … jen je třeba s ní zacházet podle rozumnějších pravidel.
Mikrovlnky používejte pouze ke krátkodobému ohřevu hotového jídla. Pro zdravou a rychlou přípravu pokrmů vyzkoušejte vaření v páře!
Nedělejte nic, co by bylo v rozporu s návodem k použití, používejte jen nádoby, které jsou určené pro mikrovlnný ohřev.
Hlídejte teplotu jídla - okraje pokrmů bývají vlažné, vnitřek ale může být velmi horký, a tak riskujete popálení. Dodržujte tedy doporučené časy a ohřívejte jídlo raději v kulatých nádobách, u hranatých dochází k rychlejšímu a nerovnoměrnému ohřívání.
Mikrovlnku nepoužívejte ke sterilizaci.
Prirozeny pocit"Nikdy bychom nestrpeli, aby nase deti zarlily!" Tyto vety slychavame od rodicu casto. Lze se vsak detske ..
Rýma může mít až 200 různých původců, ale v drtivé většině případů za to může velmi infekční ..
Tohle téma jsem zvolila, protože je to téma, který každý den vidím na sociálních sítích. Nikdy jsem se k tomu ..
Už se vám taky někdy stalo, že si tak sedíte v příjemné restauraci, obklopeni přáteli nebo rodinou, ..
To je velmi důležité pro pochopení těchto malých dětí – vidím tu teď v sále mnoho malých dětí – ..
Dloooouho jsem si říkala, že bych ráda pomáhala všem, co mě budou potřebovat na jejich cestě. Na začátku mé koučovací a lektorské kariéry to tak i bylo. Ale nenaplňovalo mě to stoprocentně. Neplynula všude harmonická energie tak, jak měla. Postupem času se v mé praxi ..
Lidé se mohoubioenergericky rozlišovat řadou příznaků, z nichž nejpodstatnější jsou:nadbytek nebodeficit bioenergie v organismu,bioenergetickáhrubost nebo naopak jemnost,stupeň čistotybioenergií nebo jejich znečištění jako následek různých onemocnění, nesprávnéhozpůsobu ..
Když dvojice vstupuje do manželství, vstupuje do poněkud dobrodružné instituce. Zpravidla se pouští do něčeho, o čem nic neví. O tom svědčí nemalé množství rozvodů, manželských problémů ale i lidí, kteří radši svazek manželský ani neuzavírají. Ve skutečnosti se dá ..
Také se s tím setkáváte? Rozpoznat skutečnou zprávu od nalákání na koupi výrobku nebo služby je někdy velmi těžké. Když je někde reklama, většina z nás se odvrací. Mají tedy reklamy mít právo na nenápadnost a ukrytí mezi seriozní novinařinou nebo nemají? Není to podvod ..
Jíte ryby? Odborníci na zdravou výživu a mnozí profesionální kuchaři se shodují, že rybí maso by mělo být obsaženo v jídelníčku každého z nás minimálně jednou týdně. Sci-fi? Pro někoho ano, pro jiné zase běžná záležitost. Ať tak nebo onak, rybí maso je považováno ..
Pokud chcete získávat upozornění na novinky a zajímavé články z webu zoufalemaminky.cz vložte níže vaši emailovou adresu.
Co si o tom myslíte?